Ultimele stiri

Petrică Folică: „Plec de la PP-DD și mă alătur PNL pentru că Timișoara merită mai mult decât ce promite Titu Bojin de doi ani”

Joi seară, Petrică Folică şi Florian Stoian au anunțat că vor intra în PNL. PP-DD rămâne în momentul de față cu un singur reprezentant în Consiliul Local Timișoara, și anume Lucian Taropa.

De cealaltă parte, doi consilieri județeni, un consilier local de Timișoara și alți 20 de aleși locali de comune și orașe din Timiș au semnat pentru PSD.

Petrică Folică, fost consilier local în PP-DD Timiș, a declarat pentru Timișoara Online că sunt mai multe motive pentru care a renunțat la PP-DD în favoarea PNL.

„Sunt multe motive. În primul rând, pentru că partidul a fost confiscat de PSD. Vă dați seama ce urât din partea conducerii centrale ca un partid, care până în acel moment era violet să se tranforme dintr-odată într-un partid roșu care să nu apere interesele timișorenilor, ci a unui grup din PSD.

Când am încurcat acea așa zisă privatizare  a clădirii ADP-ului către PSD au vrut să mă dea afară, apoi când nu am fost de acord cu schimbarea domnului viceprimar Dan Diaconu cu Bogdan Herzog. Apoi, în perioada când se votau proiectele, inclusiv pentru Spitalul Municipal, riscam să pierdem investiția. Atunci, mi-au cerut să ies afară din sală, dar am rămas și am votat mai departe pentru că ne trebuiau 14 voturi.

Plec de la PP-DD și mă alătur PNL pentru că Timișoara merită mai mult decât ce promite Titu Bojin de doi ani”, spune Petrică Folică.

De cealaltă parte, Cătălin Țițirigă, președintele PP-DD Timiș spune că e alegerea consilierilor să migreze în ce partid vor.

Întrebat dacă intenționează să plece în alt partid, Țițirigă a răspuns că nu va pleca din PP-DD.

Update:

„Care e problema? În toate democrațiile funcționează majoritățile”, spune Traian Stoia.

Întrebat dacă nu îi este frică ca va pierde scaunul de viceprimar, acum că liberalii vor avea majoritate în Consiliul Local, Stoia a declarat: „Lucrurile sunt mai complicate. Asta e o problemă politică, trebuie rezolvată la nivelul liderilor politici județeni, municipali… nu e problema mea realizarea acestei majorități. Pe funcția asta nu ai venit să crezi că ești veșnic, n-ai ce căuta aici dacă ai crezut asta. Aici e vorba de o conjunctură politică care mâine se poate schimba și poimâine se poate reveni. Nu e un lucru care trebuie să ne alerteze, că vai doamne… Eu am venit să fac un lucru și acest lucru îl pot face la fel de bine și de postura de consilier, nu numai de viceprimar. Așa că, nu am nici un fel de emoții în această direcție”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*