Ultimele stiri

Petrică Folică: „Timişoara nu a primit bani de la Guvern, toate lucrările din oraş sunt efectuate cu bani de la UE şi de la Bugetul Local al Primăriei Municipiului Timişoara”

Aflat într-o vizită la Viena, Petrică Folică, membru PNL de curând, scrie pe contul său de Facebook că a ajuns la o concluzie tristă, care din păcate reflectă realitatea. Acesta face referire la contrastul dintre prosperitatea statului Austriac şi situaţia dezastruoasă a României.

„Din păcate, istoria românilor în ultimii 60 de ani este mult diferită. Regimul comunist a însemnat dictatură, abuzuri, corupţie şi minciună. După decembrie 1989, activiştii Partidului Comunist Român s-au menţinut la conducerea ţării, schimbând doar denumirea partidului în FSN, PSDR, PDSR, PSD şi au creat o clasă de politruci corupţi interesaţi doar de înavuţirea proprie. Ei au împiedicat instaurarea în România a unei democraţii reale şi a unui sistem capitalist bazat pe corectitudine şi performanţă.

Folică mai susține că recent, în cadrul congresului PSD, Sorin Grindeanu a afirmat că Timișoara a primit săptămâna trecută de la Guvern 80 de miliarde de lei. Acesta spune că este o minciună întrucât întregul Buget al României pentru anul 2014 este de 100 miliarde de lei.

„Recent, într-un cadru tovărăşesc a avut loc congresul PSD, care s-a desfăşurat în cel mai pur stil al congreselor Partidului Comunist Român. Cu această ocazie dl. Sorin Grindeanu, deputat PSD, a făcut o afirmaţie aberantă, ce constituie o minciună sfruntată, citez: ”numai săptămâna trecută, Timişoara a primit de la Guvern 80 de miliarde de lei”. Minciuna este de proporţii colosale pentru că întregul Buget al României pentru anul 2014 este de 100 miliarde de lei. În realitate, Timişoara nu a primit bani de la Guvern, toate lucrările din oraş sunt efectuate cu bani de la Uniunea Europeană şi de la Bugetul Local al Primăriei Municipiului Timişoara.

În aceste condiţii trebuie apreciat că primarul Timişoarei şi-a amenajat biroul cu fonduri private şi nu a cheltuit bani de la bugetul local. Acuzaţiile legate de acest subiect, aduse primarului de către PSD, constituie culmea tupeului, având în vedere că în septembrie 2013 PSD a încercat să cumpere la un preţ mult subevaluat, de 100 000 de euro, o importantă clădire din patrimoniul municipiului Timişoara, clădire care a fost reevaluată ulterior, de către aceeaşi firmă de evaluare, la 700 000 de euro. Nu este de mirare că reprezentantul PSD care a făcut acuzaţiile, Alfred Simonis a declarat că modelele sale în politică sunt fostul condamnat penal, Adrian Năstase, şi autorul moral al mineriadelor, Ion Iliescu”, spune Folică.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*