Ultimele stiri

PF Daniel, în Pastorala de Crăciun: Să contribuim mai mult la construirea Catedralei Mânturii Neamului

pf daniel

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române (BOR), PF Daniel, îndeamnă în Pastorala de Crăciun „să oferim celor din jurul nostru daruri şi semne ale bucuriei”, sperând totodată că valorile creştine „ne vor ajuta (…) să contribuim mai mult la construirea Catedralei Mânturii Neamului”.

PF Daniel spune, la începutul Pastoralei, că sărbătoarea Naşterii Domnului este, „mai întâi de toate, sărbătoarea iubirii milostive a lui Dumnezeu pentru oameni”. „Fiul lui Dumnezeu Cel veşnic S-a pogorât din ceruri, S-a întrupat de la Duhul Sfânt şi din Maria Fecioara şi S-a făcut om, pentru a dărui oamenilor, păcătoşi şi muritori, iertarea păcatelor şi viaţa veşnică. Pe cât a coborât El la noi, pe atât ne-a deschis nouă drum ca să ne înălţăm spre El”, spune Patriarhul.

Îndemnul Patriarhului pentru „viaţa noastră de fiecare zi, dar mai ales în aceste zile de sărbătoare” este „să oferim celor din jurul nostru daruri şi semne ale bucuriei”. „Să aducem bucurie în casele şi în sufletele în care se află tristeţe şi singurătate, boală şi sărăcie, suferinţă şi înstrăinare”, mai spune PF Daniel, în mesajul său.

Patriarhul vorbeşte în Pastorală şi despre românii din diaspora. „Să nu uităm în rugăciunile noastre şi în faptele iubirii noastre frăţeşti de Crăciun şi de Anul Nou nici pe fraţii noştri români care se află departe de ţară şi de casă, dincolo de graniţele României. Ne rugăm Domnului Iisus Hristos să le dăruiască ajutor în viaţă şi în păstrarea şi cultivarea credinţei ortodoxe şi a spiritualităţii româneşti, pentru ca munca sau studiul lor în străinătate să nu devină îndepărtare sau înstrăinare spirituală de cei dragi ai lor din România”.

Patriarhul îşi exprimă totodată speranţa că „toate aceste valori (creştine – n.r.) ne vor ajuta să zidim duhovniceşte Biserica din suflete, dar şi să contribuim mai mult la construirea Catedralei Mântuirii Neamului, ideal sfânt al multor generaţii, dacă ne gândim că anul acesta s-au împlinit 130 de ani (1884-2014) de când regele Carol I a promulgat Legea Catedralei, care însă abia acum se construieşte concret, ea fiind o necesitate practică şi un simbol al demnităţii noastre naţionale”, scrie Mediafax.

1 Commentariu pe PF Daniel, în Pastorala de Crăciun: Să contribuim mai mult la construirea Catedralei Mânturii Neamului

  1. Sa-i fie rusine. ar trebuie sa constriasca case pentru copii si batrani nu o cladire faranonica pentru el si alti imbuibati ca el. de ce pe astia nu-I pesepese Dumbezeu mai repede. Poate nu are nevoie in Rai de scursuri ca PF. Ei cu limuzine si Odajii de Milioane si copii Mor de frig si foame in Secolul XXI. RUSINE. BATUTE-AR DUMNEZEU PF.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*