Ultimele stiri

Piața de Animale din Bălcescu se mută. Care este noua locație promisă de municipalitate

caini

Piața de Animale din Timișoara, amplasată în Piața Bălcescu, funcționează în condiții improprii. Comercianții expun pe trotuare, iar mizeria pare a fi la ea acasă. Tocmai din această cauză, aleșii locali caută soluții pentru mutarea pieței în incinta Pieței de Gros din zona Mehala.

Propunerea a venit după ce, consilierul local din partea PSD, Romanița Jumanca a cerut 50.000 de lei de la bugetul local pentru plătirea realizării unui studiu de fezabilitate și a unui proiect tehnic pentru o nouă piață de animale la Timișoara. Primarul Nicolae Robu, deși de acord că zona în care se vând în momentul de față animale de companie este vai și amar, nu a fost de acord cu propunerea social-democratei, explicând că piața poate fi mutată în zona Mehala, acolo unde acum funcționează Piața de Goros, care intră în curând în proces de modernizare pe un proiect demarat de societatea Piețe. S.A.

„Ar fi bine ca în Piaţa Mehala, pe un proiect pe care îl are SC Pieţe S.A, să se amenajeze şi o piaţă de animale. Practic Pieţe S.A va amenaja în Mehala o piaţă de maşini şi una de tip social, în încercarea de a pune stop comerţului de tip stradal care nu ne face cinste ca mare oraş”, a afirmat primarul.

Totuși, cei de la Piețe S.A pot întâmpina probleme în acest demers. Mai exact, directorul Victor Ștefan, atenționează că este posibil ca societatea să nu aibă suficienți bani pentru a susține investiția, dar spune că va analiza situația. Chiar și așa, Primăria anunță că va oferi tot sprijinul și va aloca bani, printr-o rectificare bugetară, în cazul în care va fi nevoie.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*