Ultimele stiri

Piața Libertății nu rămâne fără COPACI. Ce anunț a făcut primarul Nicolae Robu

piata libertatii

O mulțime de timișoreni s-au arătat nemulțumiți de faptul că Piața Libertății a rămas fără copaci, după ce au început lucrările de reabilitare. Totuși, primarul Timișoarei spune că piața nu va rămâne așa, ci în toamna acestui an ar urma să fie plantați aproximativ 50 de copaci.

„Noi avem sarcina să plantăm atâția, ne-a fost acceptat, nu 108, ci în jur de 50. Nu vor mai fi plantați așa cum s-a intenționat inițial, circular, începând din zona monumentului, încât toată piața să fie blocată, ci vor fi în zonele marginale. O parte vor fi înspre garnizoană, trebuie să vedem cum facem. Arhitecții propun variante și vom delibera. Nu vor fi copaci falnici, vor fi copaci mai mici, pentru că nu pot fi mai mari, altfel ar sparge pavajul”, a explicat, ieri, Nicolae Robu.

Pentru ca cei 50 de copaci să fie plantați, va trebui ca pavajul să fie scos pe unele porțiuni din Piața Libertății. „Trebuie să vedem cum îi plasăm. Eu aș vrea să avem un aliniament în fața Primăriei Vechi, înspre liniile de tramvai. Restul vor fi înspre Casa Armatei. Acolo va fi un grup de arbori și acolo vor fi și bănci. Dincolo de faptul că eu țin neapărat – și n-o să se întâmple altfel, să fie clar – ca zona centrală a Pieţei Libertăţii să fie liberă, nu pentru că am eu un fix, ci pentru că așa sunt piețele cele mai grozave din Europa, piețele faimoase, care sunt admirate și apreciate de toată lumea”, a mai detaliat primarul Timișoarei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*