Ultimele stiri

Piață volantă la Muzeul Satului Bănățean din Timișoara. Cine propune asta

Muzeul Satului Banatean

Piață volantă din care timișorenii să cumpere legume și fructe direct de la țărani, în weekend-uri, după modelul celor deja existente în oraș. Aceasta a fost propunerea făcută, astăzi, în plenul Consiliului Județean Timiș de consilierul județean liberal Tiberiu Lelescu.

„Producătorii agricoli de legume şi fructe la nivelul judeţului Timiş nu au posibilităţi de desfacere a produselor. Primăria Timişoara are două pieţe volante. Acolo, în zona Muzeului Satului, există o comunitate şi sunt mai multe blocuri de locuinţe şi multe persoane care nu au ieşire la piaţă. Propun ca la nivelul Muzeului Satului Bănăţean să permitem să se desfăşoare o piaţă volantă sâmbăta şi duminica. Pentru a veni în întâmpinarea producătorului agricol de legume şi fructe”, a propus Tiberiu Lelescu.

Nu toată lumea a fost de acord cu propunerea făcută de consilierul județean liberal. De exemplu, Adrian Pau, de la PSD, a dezvăluit că directorul muzeului, dar și angajații nu sunt prea încântați de această idee.

„Comisia de Agricultură să ajungă la Muzeul Satului. Va trebui să avem o procedură legală prin care să spunem ce înseamnă piaţa şi spaţiul respectiv. Probabil va trebui să stabilim nişte tarife modice, dacă se face sper să o permanentizăm, în parcarea din faţa muzeului, nu neapărat în curtea muzeului”, a precizat Titu Bojin, președintele CJ Timiș.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*