Ultimele stiri

Piatră cubică scoasă de pe alte străzi din Timişoara pentru finalizarea pavării Pieţei Unirii. Ce au votat aleşii locali, astăzi

piatra cubica piata unirii

Piaţa Unirii din Timişoara va fi pavată şi cu piatră cubică scoasă de pe alte străzi din Timişoara. Cel puţin asta au decis aleşii locali, astăzi, în plen. Astfel, urmează ca pe 14 străzi din oraş piatra să fie scoasă, iar acestea vor fi asfaltate.

Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate pentru obiectivul de investiţii „Modernizarea străzilor din piatră cubică din municipiul Timişoara”. Acesta prevede ca pe străzile: Argeş, Dr. Ioan Mureşan, Ludwig von Beethoven, Mitropolit Varlaam, Putna, Remus, Sfânta Rozalia, Sorin Titel, Topliţa, Virgil Madgearu, Bela Bartok, Filaret Barbu, Arcidava şi Romulus să fie scoasă piatra cubică pe anumite tronsoane.

Asta pentru că starea tehnică a acestor străzi este „necorespunzătoare desfăşurării circulaţiei auto în condiţii optime de siguranţă şi confort”. Reprezentanţii primăriei mai explică faptul că piatra cubică trebuie scoasă de pe aceste străzi şi pentru că este nevoie de o cantitate de minimum 4.500 mp pentru realizarea proiectului european „Reabilitarea spaţiilor publice din centrul istoric al municipiului Timişoara”.

Concret, piatra cubică va fi folosită în Piaţa Unirii pentru refacerea pavajului cu pietre naturale. „Acest lucru se poate realiza prin folosirea pavelelor nedegradate de pe străzile care în prezent sunt realizate cu piatră cubică, ceea ce conduce la necesitatea reparării acestora, prin aplicarea unei îmbrăcăminţi bituminoase pe un sistem rutier adecvat”, scrie în proiectul de hotărâre votat, astăzi, de aleşii locali.

Valoarea totală a investiţiei se ridică la suma de 3,3 milioane de euro, banii fiind alocaţi din bugetul local, iar durata de execuţie a lucrărilor este de nouă luni.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*