Ultimele stiri

Picnic sub ploaia de stele căzătoare, la Observatorul Astronomic din Timișoara

ploaie de stele

Într-una din perioadele de vârf a ploii de meteori a perseidelor, Pelicula Culturală îi invită pe timișoreni la a doua ediţie a picnicului cinematografic cu observaţii astronomice.

Prin amabilitatea Fundației de Arte Vizuale, va fi prezentat în premieră la Timișoara filmul “Exploratorul”, în regia lui Titus Muntean și Xantus Gabor,unul din cele mai bune documentare științifice românești produs în ultimii ani în România. Filmul realizat în 2013 urmăreşte firul vieţii marelui om de știință Emil Racoviţă, pionier al cercetării vieţii din Antarctica, din adâncurile Mediteranei şi din peşteri, întemeietor al biospeologiei şi al primului Institut de speologie din lume, de la Cluj. Filmul a fost prezent anul trecut la TIFF, obținând o bună apreciere din partea criticilor.

Biletele de acces la eveniment sunt rechizite școlare (caiete, stilouri, penare, ghiozdane, blocuri de desen, acuarele, etc.), care vor fi donate celor 150 de copii și tineri marginalizați social, aflați în serviciile Fundaţiei Rudolf Walther, pentru a-i sprijini să meargă la școală.

Proiecția filmului va avea loc în curtea plină de vegetație a Observatorului, astfel, pentru o bună vizionare, participanții sunt invitați să-și aducă pătură sau izolir.

Evenimentul are loc în curtea Observatorul Astronomic de pe strada Piața Axente Sever, nr. 1, de la ora 21.30.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*