Piept de pui cu ananas
Ingrediente: 300 g piept de pui dezosat,
1 lingură de amidon
2 linguri ulei
ghimbir proaspăt sau uscat (aprox. o lingurita)
un dovlecel,
un ardei kapia sau ardei gras galben sau portocaliu
ceapa verde sau praz,
1 cutie de compot de ananas , orez, de preferinta orez salbatic
Pentru marinata
2 linguri sos de soia,
½ pahar vin alb
1 lingura ulei
1 linguriţă sare
1 lingurită zahar de preferinta brun
Preparare
Se taie pieptul de pui cubulete şi se pune la marinat cam ½ oră cu ingredientele pentru marinată.
Bucăţile de pui , se presară cu amidonul, se sărează şi se prăjesc în ulei fierbinte până devin aurii. Se scot bucăţile de carne şi se pun la cald.
Ghimbirul , ananasul şi celalate ingrediante taiate cubuleţe se prăjesc uşor în uleiul rămas, se sting cu sucul de ananas şi se dă în clocot. Se adaugă bucăţile de carne în sos şi se mai lasă 5 minute. Se presară cu ceapa verde taiată marunt sau cu praz.
Se serveşte cu orez fiert în apă cu sare, scrie Click.
Scrie un comentariu