Ultimele stiri

Piept de pui cu sos de cașcaval

piept de pui cu sos de usturoi

Ingrediente pentru piept de pui cu sos de caşcaval:

1 piept de pui mare

Pentru sos:

500 ml lapte
2 linguri amidon alimentar
2 linguri unt
150 g caşcaval
1 praf nucşoară
150 g ciuperci de pădure conservate
sare
piper

Mod de preparare pentru piept de pui cu sos de caşcaval:

Pieptul de pui se dezosează, se taie în două şi se spală. Se usucă cu prosoape absorbante şi se condimentează cu sare. Se pune pe grătar şi se frige pe ambele părţi, după care se ţine la cald. Într-o crăticioară se toarnă laptele şi se aşază pe foc mic. Se adaugă untul şi amidonul şi se amestecă foarte bine cu telul. Trebuie amestecat continuu, pentru a nu forma cocoloaşe. Când s-a îngroşat, se adaugă caşcavalul ras pe răzătoarea mare şi se amestecă energic, pentru a se topi. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară, după
gust, şi se adaugă ciupercile. Se păstrează câteva pentru decor. Pieptul de pui se serveşte cu sosul de caşcaval, broccoli, ridichi şi găluşti de griş, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*