Ultimele stiri

Piept de pui în sos picant

piept de pui in sos picant

Ingrediente pentru piept de pui în sos picant:

2 bucăţi piept de pui
1 ceapă
8 roşii
2 linguriţe pulbere de curry
1 lingură zahăr brun
1 ardei iute tăiat mărunt
1 căţel de usturoi
1 linguriţă seminţe de chimion
5 linguri ulei
4 linguri frunze de pătrunjel verde
zeama de la o lămâie

Mod de preparare pentru piept de pui în sos picant:

Se toacă ceapa mărunt, se adaugă ardeiul iute tocat mărunt şi se rumenesc în ulei bine încins, până când ceapa devine aurie. Se adaugă pulberea de curry amestecată cu o linguriţă cu zeamă de lămâie şi se prăjesc împreună 30 de secunde, amestecând continuu.

Se pune pieptul de pui tăiat cuburi şi după două minute se adaugă roşiile tăiate cuburi şi se fierb împreună 10 minute. Se adaugă zahărul brun şi câteva linguri de apă caldă, pentru ca sosul să nu fie prea gros. Se adaugă usturoiul zdrobit, seminţele de chimion, frunzele de pătrunjel tocate mărunt şi restul de zeamă de lămâie, după preferinţă, şi se mai fierb câteva minute. Pieptul de pui în sos picant se serveşte cald, garnisit cu orez preparat cu şofran, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*