Ultimele stiri

Piftie cu carne de porc

piftie cu carne de porc

Ingrediente (pentru 4 porţii)

2 picioare de porc
5 bucăţi şorici
½ cap de porc tăiat bucăţi
½ kg pulpă de porc cu os
1 genunchi de vită
1 morcov
1 ceapă
1 rădăcină pătrunjel
sare
piper
7-8 căţei de usturoi

Pentru decor

1 castravete murat
1 ceapă

Mod de preparare

Speli bucățile de carne și le pui la fiert în apă cu sare. Apa trebuie să depășească cu 3-4 degete carnea. Spumezi când este nevoie. Când furculița începe să intre în carne,
adaugi legumele curățate. Fierbi până când carnea se desprinde de pe os, iar zeama începe să fie lipicioasă.

Scoți carnea și o lași la răcit, după care o dezosezi. Usturoiul îl pisezi și-l bagi 5 minute în zeama de carne. Strecori zeama de 2-3 ori, iar la sfârșit pui piperul. Așezi bucățile de carne într-un vas şi torni zeama peste ele. Dai vasul la frigider până se încheagă. Răstorni și decorezi cu ceapă tăiată rondele și castravete feliat. Pentru a se răsturna mai
ușor, ţii vasul în apă fierbinte câteva secunde, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*