Ultimele stiri

Pista de cicloturism de pe Bega, deschisă oficial printr-un concurs de biciclete

pista de biciclete

Pista de cicloturism de pe Bega, realizată în cadrul unui proiect finanțat cu bani de la Uniunea Europeană de la ieșire din Timișoara până la granița cu Serbia va fi deschisă în data de 25 martie și oficial.

Pista a fost construită în cadrul proiectului “Valorificarea potenţialului turistic transfrontalier, incluzând piste de cicloturism de-a lungul râului Bega, în aval de Timişoara”, implementat de Administraţia Bazinală de Apă Banat, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Timiş şi Primăria Zrenianin.

În cadrul proiectului s-au executat 37 de kilometri de pistă pe coronamentul digului Begăi pe o lățime de doi metri. Au fost montate opt refugii laterale pentru bicicliști dotate cu coș de gunoi și loc pentru parcarea bicicletei și numeroase bariere pentru oprirea traficului autovehiculelor pe dig, având în vedere că acesta este interzis.

Lansarea pistei de cicloturism va avea loc printr-un concurs de biciclete organizat în data de 25 martie în dreptul ecluzei de la Sînmihaiu Român, punct de maxim interes turistic de-a lungul traseului. Începând cu ora 12.00 va avea loc o scurtă prezentare a istoriei lucrărilor hidrotehnice și hidroameliorative din zonă și un concurs de ”slow-bike” între locuitorii din comuna Sînmihaiu Român și partenerii de proiect, pe trei categorii de vârstă: adolescenți, adulți și seniori.

„Locația a fost aleasă pentru a atrage atenția tuturor că la numai 8 km de oraș se află o ecluză realizată la începutul secolului trecut, ca parte a lucrărilor ce au făcut din Bega motorul dezvoltării regiunii, iar scopul evenimentului este atragerea tuturor categoriilor de vârstă spre activități sportive, recreative și turistice desfășurate într-un mediu cât mai sănătos”, anunță Mihaela Madarn, manager de proiect.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*