Ultimele stiri

Pizza cu legume

pizza cu legume

Ingrediente blat pentru pizza cu legume:

1 cub de drojdie de 25 g (sau o lingură cu drojdie uscată)
350 ml apă caldă
500 g făină
1 lingură ulei extravirgin de măsline
un praf de sare

Pentru umplutură:

150 g caş dulce sau mozzarella
200 g ciuperci albe
câteva bucheţele de broccoli congelat
1 bucată praz
sos de roşii

Mod de preparare pentru pizza cu legume:

Pentru aluat, într-un bol mic se pun apa şi drojdia şi se amestecă să se dizolve. Se lasă deoparte până ce drojdia începe să facă băşici.

Se cerne făina, se face o adâncitură în mijlocul ei şi se pune amestecul de drojdie, ulei şi sare. Cu o spatulă se amestecă ingredientele şi apoi se frământă cu mâna un aluat elastic. Aluatul se lucrează pe masă până când se dezlipeşte de mână.

Se unge cu ulei un vas, se pune aluatul adunat ca o bilă, deasupra se face o tăietură asemenea unei cruci, se acoperă şi se lasă să crească 1 ½-2 ore până când îşi dublează volumul.

Aluatul crescut se împarte în jumătate şi din fiecare parte se întinde câte o foaie. Fiecare foaie se aşază în câte o tavă şi se unge cu sos de roşii. Peste sos se pune brânza şi apoi umplutura.

Pentru umplutură, într-o tigaie cu puţin ulei se sotează ciupercile curăţate şi spălate cu broccoli pus cum este, congelat. Se potriveşte de sare şi piper şi după ce s-au înmuiat se pun peste aluatul cu sos şi brânză.

Se dă pizza cu legume la cuptor pentru 25 de minute şi când se aduce la masă se pun deasupra rondele de praz, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*