Ultimele stiri

Plăcintă cu peşte şi orez

placinta cu peste si orez

Ingrediente pentru plăcintă cu peşte şi orez:

Pentru aluat:

300 g făină
2 cartofi fierţi cu o zi înainte şi pasaţi
60 g unt
2 ouă
4 linguri smântână
1 linguriţă sare

Pentru maia:

20 g drojdie
½ linguriţă zahăr
4 linguri lapte

Pentru umplutură:

5 linguri orez
4 fileuri de peşte
1 ceapă
3 ouă
60 g unt
nucşoară rasă
mărar verde
2 linguri pesmet
sare
piper

Mod de preparare pentru plăcintă cu peşte şi orez:

Se amestecă ingredientele pentru maia, se lasă la dospit până îşi dublează volumul, apoi se amestecă cu restul ingredientelor pentru aluat. Se frământă până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă la dospit, în loc cald, circa 30 de minute.

Între timp, se fierbe orezul în apă cu sare 10 minute, apoi se scurge apa. Se toacă ceapa mărunt, se căleşte în puţin unt până se înmoaie, apoi se adaugă fileurile de peşte tăiate mărunt şi se continuă călirea încă 3-4 minute. Se adaugă orezul fiert, se condimentează cu nucşoară rasă, sare şi piper, după gust, şi se mai lasă pe foc un minut. Se lasă să se răcorească bine, se adaugă ouăle bătute şi mărar verde tocat fin, după gust.

Se întinde o foaie subţire de aluat pe planşeta pudrată cu făină. Se presară pesmet pe toată suprafaţa ei, apoi se adaugă umplutura de peşte şi orez. Se rulează cu umplutura în interior, apoi se aşază plăcinta într-o formă unsă şi tapetată. Se introduce în cuptorul bine încins pentru circa 40-45 de minute, până se rumeneşte frumos deasupra. Plăcinta cu peşte şi orez se taie felii groase după ce se răcoreşte şi se serveşte, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*