Ultimele stiri

Plăcintă cu peşte

placinta cu peste

Ingredinte

Pentru aluat

200 g unt
380 g făină
½ linguriţă de sare
2 gălbenuşuri

Pentru umplutură

1 morcov mare
150 g broccoli
400 g somon
200 g file de crap
200 ml smântână (12% grăsime)
2 albuşuri
1 lingură mărar tocat
sare

Mod de preparare

Amesteci untul cu făina, sarea şi gălbenuşurile şi frămânţi până când aluatul este neted. Îl înveleşti în folie de plastic şi-l laşi la rece timp de o oră. Cureţi morcovul şi desfaci
broccoli în bucheţele. Fierbi morcovul în apă cu sare şi la finalul fierberii adaugi broccoli. După cinci minute, le scoţi şi le laşi să se scurgă bine.

Cureţi carnea de peşte de eventualele oase. Mixezi 2/3 din somon şi încorporezi în pastă albuşurile bătute spumă. Adaugi carnea de crap şi restul de somon tăiate cubuleţe, smântâna, mărarul, condimentezi cu sare, după gust, şi omogenizezi. În cele din urmă, adaugi morcovul tăiat cubuleţe, broccoli şi amesteci.

Întinzi 2/3 din aluat într-o foaie dreptunghiulară şi îmbraci cu ea o formă termorezistentă mică unsă cu unt. Pui umplutura, netezeşti şi acoperi cu o foaie din restul de aluat. Lipeşti bine marginile şi deasupra aşezi figurine de aluat. Introduci vasul în cuptor şi o coci 15 minute.

Când se rumeneşte puţin, reduci temperatura la 140° C şi continui coacerea încă 20 de minute, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*