Ultimele stiri

Plăcintă cu piersici în crustă crocantă

placinta cu piersici in crusta crocanta

Ingrediente:

Pentru crustă:

125 g făină
110 g unt rece
5 linguri apă foarte rece

Pentru umplutură:

4 piersici tari, dar bine coapte
50 g mure
100 g coacăze roşii
3 linguri zahăr
1 pliculeţ zahăr vanilat
1 ou

Cum se prepară:

Se aşază făina într-un castron mare şi se amestecă cu untul rece tăiat bucăţi, până se obţine un aluat sfărâmicios. Se adaugă apa foarte rece şi se continuă amestecatul până când toată făina face priză cu untul, fără a fi un aluat omogen. Se împachetează în folie şi se lasă la frigider 30 de minute. Se întinde aluatul pe planşeta presărată cu făină, apoi se pliază în trei şi se pune din nou la frigider pentru 20 de minute. Se repetă această operaţie încă o dată.

Între timp, se scot sâmburii piersicilor, se taie felii potrivite, se amestecă cu murele şi cu bobiţele de coacăze, se presară peste ele zahărul şi zahărul vanilat şi se lasă la macerat până în momentul folosirii. Se aşază hârtie de copt într-o tavă de aragaz. Se întinde o foaie de aluat circulară potrivit de groasă şi se aşază pe tavă. Se pun la mijloc fructele scurse de zeamă şi se ridică marginea aluatului încreţindu-se la capete până va căpăta forma unei pungi. Se ung cu ou bătut marginile de aluat, se presară cu puţin zahăr şi se coace în cuptorul bine încălzit circa 45 de minute. Plăcinta cu piersici în crustă crocantă se serveşte caldă sau rece, decorată cu frunze aromate de mentă, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*