Ultimele stiri

Plăcintă de post cu mere

placinta cu mere de post

Ai nevoie de

Pentru aluat

15 linguri de ulei
15 liguri de apă
1 praf sare
1 lingură de zahăr, opțional
făină cât cuprinde

Pentru umplutură

500 g mere date prin răzătoare
4 linguri zahăr
scorțișoară
100 g nuci zdrobite
zahăr pudră, pentru decor

Mod de preparare

Amesteci bine, într-un bol, uleiul, apa, zahărul și sarea, adaugi făina cernută în ploaie și frămânți un aluat elastic.

Separat călești merele și, după ce și-au schimbat culoarea, adaugi zahăr și scorțișoară, după gust, și dai vasul deoparte de pe foc.

Presari făină pe masa de lucru și întinzi aluatul cu sucitorul. Pui umplutura, nivelezi și rulezi.

Așezi plăcinta într-o tavă, în care ai întins hârtie de copt cu partea lucioasă în sus, și dai la cuptorul încins. Ții până se rumenește. Servești presărată cu zahăr pudră, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*