Plăcintă de post cu mere
Ai nevoie de
Pentru aluat
15 linguri de ulei
15 liguri de apă
1 praf sare
1 lingură de zahăr, opțional
făină cât cuprinde
Pentru umplutură
500 g mere date prin răzătoare
4 linguri zahăr
scorțișoară
100 g nuci zdrobite
zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Amesteci bine, într-un bol, uleiul, apa, zahărul și sarea, adaugi făina cernută în ploaie și frămânți un aluat elastic.
Separat călești merele și, după ce și-au schimbat culoarea, adaugi zahăr și scorțișoară, după gust, și dai vasul deoparte de pe foc.
Presari făină pe masa de lucru și întinzi aluatul cu sucitorul. Pui umplutura, nivelezi și rulezi.
Așezi plăcinta într-o tavă, în care ai întins hârtie de copt cu partea lucioasă în sus, și dai la cuptorul încins. Ții până se rumenește. Servești presărată cu zahăr pudră, scrie Click.
Scrie un comentariu