Ultimele stiri

Plângere la OPC împotriva grădinițelor private din Timișoara care funcționează fără nicio bază legală. Cine vrea să le reclame

gradinita

În județul Timiș există doar patru grădinițe particulare acreditate de Ministerul Educației Naționale și alte 16 care au obținut autorizație de funcționare, deși numărul acestora este mult mai mare. Inspectoratul Școlar Timiș nu poate să precizece câte astfel de grădinițe private care nu sunt acreditate sau autorizate există în județ pentru că nu are cum să le verifice.

Totuși, reprezentanții ISJ Timiș se gândesc să ia primele măsuri și vor să depună plângere la OPC împotriva lor. O bună parte din acestea funcționează ca și societatăți comerciale, nu ca unități de învățământ și tocmai de aceea inspectorii școlari consideră că ar trebui să fie amendate pentru că nu au autorizație pentru activitatea pe care o desfășoară.

În aceste condiții, părinții trebuie să aibă mare grijă atunci când se gândesc să își înscrie odrasla la o grădiniță particular și să  solicite un act care să ateste că acestea funcționează având la baza un temei legal.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*