Ultimele stiri

Planul de mobilitate durabilă urbană va include și magistrala de metrou! Ce alte proiecte se mai află pe listă

Metrou

Chiar dacă obținerea finanțării pentru realizarea magistralei de metrou la Timișoara este mai mult visată, decât posibilă, proiectul va fi inclus în planul de mobilitate durabilă urbană a Timișoarei. Asta pentru că, municipalitatea trebuie să fie pregătită în caz că ar putea veni fonduri speciale de la Uniunea Europeană pentru ducerea proiectului la bun sfârșit.

Alături de proiectul magistralei de metrou, în plan se vor mai afla și alte zeci de proiecte. Atât de multe încât primarul Nicolae Robu spune că fondurile europene ce ar putea fi atrase de Timișoara, oricât de mari ar fi ele, ar fi derizorii pentru realizarea lor.

“Noi avem proiecte într-o abundență care va face derizorii fondurile oricât de mari vor fi ele”, spune primarul Robu.

Astfel toate proiectele din așa-numita “listă a lui Robu” vor fi incluse in plan, plus multe altele. Totuși, Timișoara nu va putea aplica cu toate pentru bani europeni, așa că, la un moment dat, va trebui făcută o selecție. Momentul acela n-a venit încă spune edilul-șef al Timișoarei, căci mai întâi trebuie analizate sumele oferite de Uniunea Europeană pe exercițiul financiar 2014-2020.

“Toate cele 39 de proiecte vor fi incluse. Noi nu vom aplica cu toate. Cu ce vom aplica concret vom stabili mai târziu. Trebuie să vedem care sunt prioritățile, condițiile de punctare sau sumele pe exercițiul financiar 2014-2020. Atunci vom vedea care sunt proiectele ce intră în primă linie”, mai spune primarul Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*