Ultimele stiri

Planuri de viitor: Clinică de Obstetrică și Ginecologie la concurență cu cele din Ungaria, la Timișoara

Noul buget pentru 2015 aduce, pe lângă nemulțumiri și noi propuneri din partea grupului PSD din Consiliul Local. Mai exact, consilierul local Romanița Jumanca, vrea să preseze municipalitatea să aloce bani, în parteneriat cu Consiliul Județean Timiș, pentru un nou Spital de Obstetrică și Ginecologie la Timișoara. Vorbim de un spital de anvergură, care să poată face concurență celor din Ungaria.

„Ne simțim datori să cerem construirea unui nou spital, un spital de Obstetrică Ginecologie. Dorim introducerea unui spital în colaborare cu Consiliul Județean, să se realizeze studiul de fezabilitate și proiectul tehnic, și mai apoi să primim bani la alocarea bugetară. (…) Este o prioritate acestă clinică pentru că s-ar crea un complex care ar include toate specialirările. Totodată, ar fi și un răspuns la frustrarea pe care noi o avem pentru că foarte mulți pacienți din România se tratează în Ungaria”, spune social-democrata.

În plus, Jumanca anunță că planurile PSD nu se opresc aici. Aceștia doresc finanţarea studiului de fezabilitate și a proiectului tehnic pentru o piață de animale de companie. „Am dori mutarea acesteia. Știm că ea funcționează acum în Piața Bălcescu, iar condițiile de vânzare sunt improprii. Am făcut o cerere. Noi propunem un SF și un PT urmând la rectificare să cerem execuția și dorim ca și piețele să își asume refacerea Pieței Bălcescu”, a mai adăugat social-democrata.

Toate acestea, urmează să fie abordate în discuția din plenul consiliului local, vineri, atunci când urmează să se voteze bugetul pe anul în curs.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*