Ultimele stiri

Ploaia le dă bătăi de cap muncitorilor de la Michelangelo! În ce stadiu sunt lucrările

Michelangelo

Vremea instabilă pune, în continuare, bețe în roate lucrărilor de la Michelangelo!  O spune primarul Nicolae Robu, care anunță că în ciuda vremii nefavorabile muncitorii și-au făcut treaba chiar și printre picăturile de ploaie din ultimele zile.

Astfel, edilul a venit cu noi informații despre modul în care decurg lucrările la șantierul Michelangelo.  Acesta susține în continuare că lucrările vor fi finalizate până în luna noiembrie, dar că vremea nefavorabilă ar putea să-și pună amprenta. Chiar dacă de la Uniunea Europeană termenul de finalizare al proiectului este abia în primăvara anului viitor, edilul dă asigurări că la mijlocul lunii noiembrie pasajul va putea fi folosit la capacitate maximă.

„Termenul se respectă, numai că atunci când intervin elemente obiective care fac să nu se poată lucra, data limită se mută.(…) Undeva pe la a doua jumătate a lunii noiembrie se va circula în intersecția Michelangelo la capacitate maximă. Acestea sunt estimările mele”, a spus, marți, Nicolae Robu.

În momentul de față la Michelangelo par să fie foarte avansate lucrările la suprafață. Deja s-a turnat betonul spre și dinspre strada Pestalozzi, iar săptămâna aceasta se va lucra la breteaua care leagă Universitatea de Vest de strada Cluj. În acest sens, edilul anunță  că de luna viitoare timișorenii vor putea circula pe cele patru bretele ale intersecției. În ceea ce privește lucrările în subteran, în momentul de față  se introduc conductele de colectare a apelor fluviale.

„S-a turnat betonul pe cele două bretele înspre bd. Coposu dinspre Aleea FC Ripensia şi dinspre bd. Coposu înspre Michelagelo. În următoarele două săptămâni betonul trebuie să se consolideze. Săptămâna aceasta se va lucra la breteaua care leagă Universitatea de Vest de strada Cluj şi nu este exclus ca la sfârşitul săptămânii să se ajungă la betonare, deşi eu cred că săptămâna viitoare mai degrabă se va ajunge la betonare. După finalizarea betonării, toate forţele vor fi concentrate pe breteaua dintre bd. Mihai Viteazu spre bd. Vasile Pârvan. Putem spune că la începutul lunii octombrie vom avea toate cele patru bretele finalizate. În momentul de faţă la Michelangelo se fac ultimele lucrări de introducere în subteran a conductelor de colectare a apelor fluviale. Din partea a doua a lunii octombrie se va lucra la placarea pereţilor pasajului subteran”, a mai spus Nicolae Robu.

Vă reamintim că primul termen de finalizare a pasajului a fost 29 septembrie, dar din cauza ploilor acesta nu a putut fi respectat. Chiar dacă termenul de la UE ar fi undeva prin primăvară, edilul susține că timișorenii vor putea folosi intersecția Michelangelo la capacitate maximă începând din luna noiembrie a acestui an.

“Termenul de finanţare pe fonduri europene este undeva prin primăvară. Dar trebuie să facem distincţie, asta nu înseamnă că îl vom da în folosinţă în primăvară. Pe contractul iniţial a scris 29 septembrie, dar acest termen s-a prelungit. În noiembrie va fi gata pasajul subteran Michelangelo”, a mai adăugat primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*