Ultimele stiri

Ploaia scoate la iveală, din nou, zeci de tone de gunoaie, la Timișoara

aquatim gunoaie

În urma ploii de mare intensitate care a căzut peste Timișoara ieri seară, de peste 70 de litri pe metru pătrat, în câteva ore, în stația de epurare au ajuns volume impresionante de apă uzată. Astfel, între orele 21.00 și 02.00, debitul de apă uzată intrat în stația de epurare a fost de peste 25.000 de litri pe secundă, adică peste 90 de milioane de litri pe oră.

Stația de epurare a Timișoarei, o investiție de 35 de milioane de Euro pusă în funcțiune în anul 2011, a funcționat normal, procesând pe parcursul întregii nopți peste 700 milioane de litri de apă uzată.

Ca la fiecare ploaie mai puternică, pe grătarele stației de epurare au ajuns mormane de gunoaie. În numai câteva ore, s-au adunat două containere a câte șapte mc de deșeuri – plastic, textile etc, aceasta însemnând circa 20 de tone și un container de șapte mc de nisip.

“Deșeurile aruncate în rețeaua de canalizare și ajunse în stația de epurare îngreunează procesul tehnologic și pun în pericol utilaje scumpe. O tehnologie de milioane de euro poate fi inutilă, dacă în sistemul de canalizare ajung gunoaie menajere solide, plastic, textile. Suspensiile lichide, grăsimile, substanţele cu agresivitate chimică sau produsele inflamabile dăunează, de asemenea, sistemului de canalizare. Grăsimile, de exemplu,se depun pe pereţii canalelor şi pot forma obturări sau dopuri care împiedică evacuarea apelor uzate”, transmit reprezentanții Aquatim.

1 Commentariu pe Ploaia scoate la iveală, din nou, zeci de tone de gunoaie, la Timișoara

  1. O varianta pentru „cetateni” sa nu mai arunce la canal.. Uleiul folosit sau alte substante.. este ca Oficialii locali.. sau institutiile sa ne spuna ce putem face cu ele…?! Unde le putem arunca?
    Pe de alta parte, in acest moment am o punga de medicamente..si pana acum..Farmaciile mi-au recomandat sa le arunc la toaleta.. „pentru ca ele nu au container pentru asa ceva”..

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*