Ultimele stiri

Ploaie de amenzi! 600 de contravenții descoperite de oamenii legii în weekend

control poliţie

Vremea de afara nu i-a împiedicat pe polițiștii timișeni să-și facă treaba în weekend. Dovadă stau cele aproape 600 de amenzi, în valoare de peste 100.000 de lei, aplicate de aceștia.

Astfel, aproape 300 de poliţişti de ordine publică, de la rutieră, de investigaţii criminale, din cadrul formaţiunilor arme, explozivi şi substanţe periculoase ori de la alte formaţiuni şi luptători de intervenţie rapidă au acţionat, în zilele de weekend, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, suplimentar faţă de activităţile dispozitivelor curente de ordine şi siguranţă publică.

În perioada 12-14 septembrie, poliţiştii au efectuat 45 de acţiuni, 13 filtre, 7 controale şi au verificat în bazele de date 245 de autovehicule. Au fost constatate 19  infracţiuni judiciare, la regimul circulaţiei sau de altă natură, dintre care 14 în flagrant.

Totodată, au fost aplicate 597 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991, încălcarea prevederilor Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi ale O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Valoarea sancţiunilor se ridică la peste 100.000 de lei.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 6 arme, 5 neletale şi una letală.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 23 de permise de conducere şi au retras 6 de certificate de înmatriculare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*