Ultimele stiri

Ploaie de amenzi în trafic! Peste 1.000 de sancțiuni în ultimele patru zile

poliția

Polițiștii rutieri au fost și în această săptămână cu ochii pe șoferii indisciplinați și i-au sancționat de câte ori a fost nevoie. În ultimele patru zile, oamenii legii au amendat peste 1.000 de de șoferi care nu au ținut cont de legislația rutieră.

În perioada 19 – 22 mai, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Au fost constatate16 infracţiuni şi aplicate 1147 de sancţiuni contravenţionale, 287 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 266 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. De asemenea, au fost sancţionaţi şi 244 de pietoni pentru nerespectarea normelor rutiere.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 57 de permise de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. În plus, au fost retrase 29 de certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*