Ultimele stiri

Ploaie de amenzi pe șoselele din Timiș în weekend. Câte sancțiuni s-au aplicat

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceștia au aplicat peste 600 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi. Și de data aceasta cei care au încasat cele mai multe amenzi au fost vitezomanii.

Astfel, în perioada 21 – 23 noiembrie, poliţiştii au întocmit 9 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, fără permise de conducere sau cu autovehicule neînmatriculate.

Totodată, au fost aplicate 640 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 348 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 84  pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 58 de permise de conducere, 34 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau  limitele legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*