Ultimele stiri

Ploaie de amenzi pe șoselele din Timiș. Peste 300 de vitezomani sancționați în weekend

A curs cu amenzi pe șoselele din Timiș în weekend. Vitezomanii au fost luați la ochi de polițiștii de la Rutieră, care le-au aplicat peste 300 de amenzi celor care nu au ținut cont de limitele legale de viteză.

Astfel, în perioada 10 – 12 octombrie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 7 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 546 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 308 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 80  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 39 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*