Ultimele stiri

Ploile din luna mai influențează facturile timișorenilor din iunie

ploaie

Din cauza ploilor din luna mai, timișorenii vor fi nevoiți să plătească facturi mai mari la apă. Anunțul a fost făcut de reprezentanții Aquatim, care justifică această majorare prin faptul că sumele de plată care apar la rubrica „Apa meteo” fiind mai mari decât cele obișnuite.

„Nu se plătește „apa de ploaie” ci serviciul prestat de Aquatim, și anume canalizarea și epurarea apei provenite din precipitații. Modalitatea de calcul a cantității de apă pentru care se taxează canalizarea este foarte simplă: se înmulțește cantitatea de precipitații de pe unitatea de suprafață, valoare transmisă lunar de Administrația Națională de Meteorologie, cu suprafața de pe care se colectează apa meteo la canalizare, suprafață declarată de clientul în cauză”, explică reprezentanții Aquatim.

Luna mai a fost cea mai ploioasă din acest an. Precipitațiile înregistrate în această lună de stațiile meteo din județul Timiș au depășit de 5-6 ori media lunilor precedente.În Timișoara, de exemplu, în perioada 21 aprilie – 20 mai, au căzut precipitații de peste 150 l/mp, spre deosebire de lunile aprilie și martie, când la stațiile meteo s-au înregistrat 12 l/mp, respectiv 36 l/mp.

În cazul în care suprafața de pe care se colectează apa de ploaie la canalizare, declarată în contractul cu Aquatim, diferă de cea reală, clienții pot oricând să semnaleze companiei de apă acest lucru, în scris. Reprezentanțiii societății vor face în scurt timp o verificare la fața locului și, dacă cele semnalate sunt corecte, se va proceda la modificarea contractului, lucru care se va vedea imediat pe facturile următoare.

Aquatim încurajează utilizatorii să nu îşi conecteze sistemele de colectare a apei pluviale – burlane, rine, şanţuri, rigole –  la canalizarea publică, ci să colecteze apa de ploaie şi să îi găsească diverse utilizări, de exemplu la udatul grădinilor.Pentru compania de apă, preluarea unor cantități mari de apă de ploaie în canalizare nu este deloc convenabilă. Tratarea apei uzate diluate, la stația de epurare, este mult mai costisitoare.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*