Ultimele stiri

Partidul Mişcarea Populară: Cod rosu în Timiș generat de lipsa sistemelor de irigații în agricultură

floarea soarelui

Partidul Mișcarea Populară Timiș le bate obrazul celor din administraţia publică locală din judeţ pentru că tot mai multe culturi agricole sunt afectate de seceta extremă, iar autorităţile locale şi guvernamentale sunt „total dezinteresate să abordeze cu responsabilitate problema secetei care ne afectează aproape an de an. În mod invariabil, autoritățile locale sunt surprinse ori de ninsorile abundente ori de vremea caniculară”.

Vă reamintim că, în aceste zile, zeci de mii de hectare agricole sunt pârjolite de soare, fiind afectate în mod special culturile de porumb, floarea soarelui și soia.

„În opinia noastră, este nevoie de o mai mare implicare a Consiliului Județean Timiș în vederea sprijinirii fermierilor din județ. În loc să evalueze pagubele, specialiștii în agricultură din Consiliul Județean ar fi trebuit să facă o evaluare asumată a sistemului de irigații din județ și să inițieze proiecte concrete menite să limiteze efectele negative ale secetei extreme.
Avem nevoie atât de implicarea autorităților locale cât și de implicarea Guvernului, pentru implementarea urgentă a programelor de finanțare europeană, pentru construirea unor sisteme funcționale de irigații și de centre regionale de colectare a apei, pentru a nu mai depinde aproape în fiecare an de starea vremii și de importurile de cereale, fructe și legume”, transmit reprezentanţii PMP Timiş.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*