Ultimele stiri

PMP Timiş denunţă o presupusă fraudă a PSD în consiliul local Sacoşu Turcesc

Partidul Mișcarea Populară cere intervenția prefectului Eugen Dogariu. Reprezentanții partidului sunt de părere că activitatea primăriei este împiedicată din cauza consilierilor PSD și PP-DD. Ba mai mult, reprezentanții partidului susțin că cei cinci consilieri PSD și doi de la PP-DD iau decizii care nu sunt în conformitate cu legea.

„Printr-o manevră, complet imorală și ilegală, cei cinci consilieri PSD și doi de la PP-DD, au profitat de faptul că primarul Gabriel Koller a anunțat că va lipsi câteva zile din instituție și au convocat, în lipsa domniei sale o ședință de consiliu local, nestatutară. Ca să înțelegeți mai bine situația, vă reamintim că în CL din Sacoșu Turcesc, exista următoarea formulă politică: PDL are șase consilieri, USL – cinci consilieri și PP-DD -un consilier, la acel moment. În ședința cu pricina, primul punct pe ordinea de zi a fost validarea noului consilier PP-DD, iar următorul a fost numirea consilierului PSD, Gabor Șinca, în funcția de viceprimar, în locul lui Dandu Emanoil (PDL), care se află în acest moment în concediu medical. Unul dintre consilierii PP-DD s-a  retras, cu ceva timp în urmă, astfel că până la data ultimei ședințe la care facem referire, acesta nu fusese înlocuit, ceea ce înseamnă că validarea lui Florin Nicolae Roşu (PP-DD), nu s-a făcut cu respectarea legii în vigoare, care presupune că acesta ar fi trebuit să treacă întâi de comisia de validare”, spune Sorin Munteanu, vicepreședintele PMP Timiș, într-un comunicat de presă.

Reprezentanții PMP susțin că pentru numirea unui nou viceprimar este nevoie de majoritatea consilierilor locali în funcție, adică de jumătate plus unu din numărul celor aleși.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*