Ultimele stiri

PNL a depus o sesisare la BEJ și un denunț la IPJ Timiș! Liberalii acuză PSD că se implică în organizarea și deșfășurarea alegerilor

vot

PNL Timiș a depus o sesizare la BEJ Timiș și un denunț la Inspectoratul de Poliție Județean Timiș cu privire la o situație apărută la Secția de votare nr. 183 de pe strada Divizia 9 Cavalerie, din Timișoara. Se pare că în anii trecuți cetățenii de pe străzile Albinelor și Olanda erau înscriși pe listele electorale ale secției de pe strada Divizia 9 Cavalerie, lucru care nu s-a mai întâmplat și în acest an.

Alegătorii s-au prezentat astăzi la secția de votare, dar au fost informați că, străzile lor, la aceste alegeri, au fost arondate altei secții de votare, situată pe strada Lorena.

Și de această data liberalii acuză PSD-ul. Aceștia susțin că au informații care  susțin faptul că reprezentantul PSD din cadrul secției respective a efectuat o discuție telefonică cu o persoană necunoscută, relatându-i cele întâmplate. Din discuție a reieșit faptul că reprezentantul PSD va îndruma grupul de alegători către un autovehicul care urma să transporte respectivii alegători către secțiile de votare actuale, la care au fost arondați în acest an.

PNL-ul susține că reprezentantul PSD din respectiva secție de votare avea dreptul să asiste la operațiunile electorale, dar nu putea sub nicio formă să se implice în organizarea şi desfăşurarea alegerilor

“Din informațiile pe care le deținem reiese că persoana sau persoanele se pot face vinovate de încălcarea prevederilor art. 43 alin (7) din Legea nr. 35/2008, conform cărora “Persoanele acreditate pot asista la operaţiunile electorale în ziua votării, începând cu ora 6,00 şi terminând cu momentul încheierii şi semnării, de către membrii biroului electoral al secţiei de votare, a procesului-verbal de constatare a rezultatelor votării în secţia respectivă, numai dacă prezintă actul de acreditare. Acestea nu pot interveni în niciun mod în organizarea şi desfăşurarea alegerilor, având numai dreptul de a sesiza în scris preşedintele biroului electoral în cazul constatării unei neregularităţi. Orice act de propagandă pentru sau împotriva unui partid politic, alianţă politică, alianţă electorală sau organizaţie a cetăţenilor aparţinând unei minorităţi naţionale care participă la alegeri conform prezentului titlu ori candidat independent sau încercarea de a influenţa opţiunea alegătorului, precum şi încălcarea în orice mod a actului de acreditare atrag aplicarea sancţiunilor legale, suspendarea acreditării de către biroul electoral care a constatat abaterea, iar în ziua votării, îndepărtarea imediată a persoanei respective din secţia de votare”, se arată într-un comunicat trimis de reprezentanții PNL.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*