Ultimele stiri

PNL îl dă în judecată pe premierul Victor Ponta! De trei ori

PNL
Partidul National Liberal a depus joi la Curtea de Apel Bucuresti trei actiuni impotriva premierului Victor Ponta, pe care il cheama in judecata pe motiv ca refuza sa organizeze alegeri partiel pentru posturile ramase vacante de primari si sefi de consilii judetene, anunta un comunicat al PNL.

Prin aceste cereri de chemare in judecata, instanta este solicitata sa dispuna obligarea Guvernului sa stabileasca data de desfasurare a alegerilor partiale.

„Inactiunea Guvernului in aplicarea legislatiei electorale reprezinta un abuz de drept grav, realizat prin exces de putere si o incalcare a regulilor democratice de catre premier”, arata PNL.

Liberalii sustin ca Victor Ponta refuza sa organizeze alegeri partiale pentru functia vacanta de presedinte al Consiliului Judetean Cluj si alte 22 de functii vacante de primari, in legatura cu care a fost depasit termenul legal de 90 de zile pentru organizarea alegerilor locale (din judetele Olt, Dambovita, Tulcea, Ilfov, Buzau, Vrancea, Maramures, Valcea, Bacau, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Constanta, Hunedoara, Salaj, Dolj, Neamt).

De asemenea, PNL solicita interventia instantei si pronuntarea unei hotarari judecatoresti prin care sa fie respectate de catre Guvernul Romaniei si obligatiile legale in situatiile de dizolvare a altor doua consilii locale (din judetele Iasi si Arad).

In cea de-a treia actiune in instanta, Partidul National Liberal cere Curtii de Apel Bucuresti sa stabileasca un termen in care Guvernul sa fie obligat sa emita o Hotarare de Guvern pentru organizarea alegerilor parlamentare partiale in colegiul uninominal nr.5, circumscriptia electorala nr. 18 – Galati (mandat vacantat de Dan Nica) si in colegiul uninominal nr. 15 circumscriptia electorala nr. 42 Bucuresti (mandat vacantat de Alin Petrache).

Sursa – hotnews.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*