Ultimele stiri

PNL şi PDL au bătut palma: după fuziune, numele noului partid va fi PNL, sediul central în Modrogan

PNL PDL

După o nouă rundă de negocieri în această dimineaţă, liderii PNL şi PDL au convenit ca numele partidului rezultat din fuziune să fie PNL.

Prim-vicepreședintele democrat-liberal Cătălin Predoiu a anunțat miercuri că negocierile PNL — PDL la nivelul comisiei mixte s-au încheiat, iar rezultatul negocierilor va fi supus deciziei politice.

„Astăzi a mai avut loc o ședință a comisiei de negociere a fuziunii dintre PDL și PNL. Am încheiat aceste discuții. Absolut toate elementele rezultatului negocierilor vor fi anunțate după ce vor fi supuse forurilor de conducere ale celor două partide. În speță, în mai puțin de o oră, vom prezenta aceste rezultate ale discuțiilor Biroului Politic Național al PDL, după care vom putea face comunicări complete, după ce va fi discutat acest rezultat de către colegii noștri”, a afirmat Predoiu, la sediul PNL, la finalul discuțiilor.

Vicepreședintele PNL Ludovic Orban a anunțat, la rândul său, că statutul noului partid a fost definitivat din punctul de vedere al echipei de negociere.

„Din punctul de vedere al echipei de negociere, da (statutul a fost definitivat — n.r.). Am convenit la nivelul echipei de negociere asupra tuturor aspectelor legate de corpul statutului, cât și de ceea ce înseamnă dispoziții tranzitorii și protocolul de fuziune”, a arătat Orban.

Întrebat ce modificări au fost făcute, el a spus că nu poate da detalii până în momentul în care documentele care au fost negociate și asupra cărora s-a convenit nu vor fi ratificate în organismele de conducere ale celor două partide.

„PNL are un calendar clar de evenimente, o să aibă reuniunea Biroului Politic, ulterior reuniunea Delegației Permanente, în 21 iulie, în care vom ratifica toate înțelegerile pe care le-am făcut în echipa mixtă de negociere și, de asemenea, vom stabili candidatul la Președinția României din partea PNL”, a explicat vicepreședintele liberalilor, scrie Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*