Ultimele stiri

PNL si PDL au depus la Parlament moțiunea simplă „PSD are alergie la justiție!” și solicită sesiune extraordinară pentru dezbaterea documentului

PNL PDL

Parlamentarii Partidului Democrat Liberal și cei ai Partidului Național Liberal au depus miercuri, la Camera Deputaților, moțiunea simplă „PSD are alergie la justiție!”. Reprezentanții celor două partide au lansat, într-o conferință de presa, și un apel pentru dezbaterea urgentă a textului moțiunii, prin convocarea unei sesiuni extraordinare în perioada următoare, scrie Hotnews.

Potrivit inițiatorilor, moțiunea simplă „PSD are alergie la justiție!” sancționează toate demersurile PSD împotriva justiției și a statului de drept care contravin atât intereselor romanilor, cât și modernizării României, singurele interese satisfăcute de PSD fiind interesele politice, economice și electorale ale baronilor locali. Grupurile parlamentare PDL si PNL doresc să atragă atenția asupra importantei actului de justiției a cărei calitate este data si de răspunderea pe care un ministru al Justiției și-o asuma, iar astăzi ne aflam în situația în care un ministru al Justiției nu și-a asumat răspunderea de a apăra statul de drept, de a proteja lupta anticorupție si, de aceea, deputații celor doua formațiuni solicită prezenta sa în Parlament cat se poate de repede pentru limpezirea acestui caz si stoparea derapajelor de neacceptat intr-o societate democratica.

„Le solicitam public presedintelui PSD al Camerei Deputatilor, domnul Valeriu Zgonea, cat si colegilor din Biroul Camerei Deputatilor, sa convoace o sesiune extraordinara a Parlamentului cat se poate de repede pentru ca independenta justitiei si independenta pozitiei ministrului Justitiei raportat la o speta cum este cea a domnului Duicu de la PSD Mehedinti merita toata atentia Parlamentului Romaniei. Imi permit sa-l informez pe ministrul Cazanciuc asupra faptului ca intr-o societate democratica, intr-un stat de drept, niciun om politic, niciun ministru, nu are voie sa stabileasca avansari sau numiri in functii, asa cum este cazul expus in motiune, pe criterii politice si de apartenenta la un partid politic. Nu putem intelege de ce PSD alege sa faca numiri doar pe baza CV-ului de partid, de ce intr-un stat de drept care si-a asumat obligatii externe, PSD alege de fiecare data calea protejarii unor alesi locali sau parlamentari, uitand ca toti ar trebui sa fim egali in fata legii”, a declarat vicepresedintele PNL Alina Gorghiu, vicelider al grupului parlamentar al PNL din Camera Deputatilor.

„Ceea ce ne dorim este ca domnul ministru sa vina in fata Parlamentului sa ne explice ce s-a intamplat si cum au fost facute aceste numiri in cadrul DNA, in functii de conducere a DNA, inclusiv a sectiei judiciare. Ceea ce vedem astazi, in cazul domnului Cazanciuc, este ca nu a intreprins nici un demers, desi s-a angajat in acest sens, pentru a ameliora statul de drept si a inlatura criticile din MCV. Dimpotriva, ne arata ca de fapt este un simplu instrument al baronilor locali care face numiri in functie de solicitarile si comanda politica pe care o primeste”, a precizat si parlamentarul PDL Valeria Schelean, vicepresedinte a Comisiei juridice, de disciplina si imunitati.

Sursa: www. Hotnews.ro

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*