Ultimele stiri

PNL Timiș, mocnește! Se va trece la conducere monocefală?

PNL

Noul PNL a adoptat sâmbătă hotărârea cu privire la organizarea partidului în teritoriu, iar de atunci spiritele sunt încinse în PNL Timiș. Totul după ce majoritatea de conducere și-a adjudecat-o vechiul PDL, care i-a “bătut”, pe liberalii din aripa fostului PNL și la numărul de europarlamentari și la numărul de primării conduse în județ. Un articol ce permite, la dorința Biroul Județean, trecerea de la conducere bicefală la conducere monocefală la nivelul tuturor organizațiilor locale, i-ar scoate clar din sărite pe cei din fostul PNL, după ce majoritatea în Comitetul Executiv Județean e deținută de fostul PDL.

Astfel, actualul secretar-adjunct al PNL Timiș, Marian Vasile, anunță că fuziunea va fi accelerată în Timiș și că împreună cu secretarul general Dănuț Groza (ex PDL), vor propune Biroului Județean spre votare aplicabilitatea articolului pentru anumite structuri locale din județ. Totul se întâmplă chiar dacă, teoretic, componenta PNL a noului partid nu este prea tare avantajată.

În anumite organizații locale se poate decide să existe un singur președinte, nu doi co-președinți, asta în cazul în care la nivel județean se adoptă această hotărâre. Noi va trebui să ne gândim unde are sens să rămână un singur președinte și să propunem o astfel de măsură care poate trece sau poate să nu treacă”, a explicat Marian Vasile pentru Timișoara Online.

Este clar că la nivel de județ fostul PNL este defavorizat, totuși la nivel de Timișoara formațiunea este în fața colegilor din PDL, după ce au majoritate în consiliul local, dar și primar dat de formațiune. Întrebat dacă propunerea de trecere la conducere monocefală va fi luată în considerare și în municipiul Timișoara, Marian Vasile a răspuns: “Este prematur să dicutăm acum, însă probabil ați văzut că la nivelul Timișoarei componenta fostului PNL are majoritate. Oricum Timișoara înseamnă jumătate din județ. Vom vedea. Într-adevăr pot să vă spun că noi dorim să accelerăm fuziunea, avem anumite termene date de București, iar dacă ne vom face treaba mai repede vom fi bucuroși pentru că apoi oamenii vor sta la aceeași masă și vor începe să lucreze pentru candidaturile din 2016. Dacă o facem cât mai repede, vom avea mai multe șanse. Primarii vor avea întâietate, dar doar în principiu, și dacă se hotărăște așa în noul Biroul comasat”.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*