Ultimele stiri

PNŢCD Timiş aduce acuzaţii grave primăriei din Săcălaz. Ce ilegalităţi au fost semnalate de Valentin Moldovan

Primaria Sacalaz

PNCŢD Timiş aduce acuzaţii grave primăriei din Săcălaz, despre care Valentin Moldovan spune că funcţionează în ilegalitate de mai bine de trei luni.

Mai exact, este vorba despre inexistenţa unui Consiliu Local, după ce, pe o perioadă de mai bine de trei luni, consilierii nu au putut să cadă de acord asupra niciunui proiect de Hotărâre de Consiliu Local. Convocarea unui nou consiliu nu poate fi cerută decât de Guvern care, în opinia liderului PNŢCD Timiş, Valentin Moldovan, „are treburi mai importante decât alegeri la Săcălaz”.

Cu toate acestea, preşedintele PNŢCD Timiş nu este mulţumit de modul în care Primăria funcţionează fără Consiliu Local şi a demonstrat ilegalităţile care se fac aici.

Conform declaraţiilor lui Valentin Moldovan, în septembrie 2013 firma ADX Energy a depus o cerere la Consiliul Judeţean Timiş pentru a primi acordul de a face prospecţiuni în Săcălaz. Pe data de 10 septembrie, a aceluiaşi an, Primăria Săcălaz a dat un aviz nefavorabil în această chestiune, motivând, printre altele, că cetăţenii comunei nu sunt de acord cu aceste demersuri.

O lună mai târziu, apare un nou aviz semnat de primar, dar fără aprobarea Direcţiei de Urbanism, prin care se dă acceptul pentru prospecţiuni. Mai mult, Valentin Moldovan a ţinut să precizeze că între cele două documente este diferenţă foarte mare. Primul este redactat pe calculator şi are antetul primăriei, iar al doilea pare a fi un „formular” completat cu pixul.

Preşedintele PNŢCD Timiş şi-a exprimat surprinderea faţă de modul în care operează autorităţile din Săcălaz şi faţă de felul în care au putut să apară două avize diferite, de la o lună la alta.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*