Ultimele stiri

Podul din pet-uri, cu care Timișoara vrea să intre în Cartea Recordurilor, este montat pe Bega. Când va fi inaugurat

cu.podu

Podul din sticle de plastic, cu care capitala Banatului vrea să intre în Cartea Recordurilor, a început să fie montat pe Bega, de astăzi. Elementele care vor forma cea mai mare construcție din pet-uri din lume au fost transportate, în această dimineață, în zona Flora, unde podul va fi montat.

Cei implicați în proiect speră ca inaugurarea podului să se realizeze cel târziu luni. Timișorenii vor avea la dispoziție două săptămâni să se plimbe pe podul din sticle de plastic. „Sunt foarte multe gabioane deja ajunse la locul unde vom construi podul. La câteva gabioane se mai lucrează puțin, sperăm azi să le aducem pe toate efectiv aici și să înceapă montarea podului. Nu știm cât de greu va fi să montăm podul pe apă pentru că nu a mai făcut nimeni până acum acest lucru, sper să ne descurcăm bine, să nu fie greu și să țină vremea cu noi”, a precizat Radu Rusu, inițiatorul proiectului cu.podu și președintele Asociației EcoStuff România.

În total, voluntarii au reușit să strângă peste 100.000 de pet-uri. Pe podul de Cartea Recordurilor, timișorenii sunt așteptați să participe și la o serie de evenimente, nu doar să se plimbe. „99 % podul va arăta așa cum ne-am propus la început. Să sperăm că se va rezolva și problema cu curentul electric în zonă, pentru că noi ne dorim ca podul să fie iluminat feeric, odată cu aprinderea luminilor în oraș, să se aprindă led-urile și pe podul nostru. Oficial, podul va sta două săptămâni, vom încerca să organizăm tot felul de evenimente să atragem atenția că plasticul și pet-uril nu au ce să caute în apă”, a mai explicat Radu Rusu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*