Ultimele stiri

Policlinica studenţilor fără seringi, internet pentru reţetele electronice şi cu medici care nu se prezintă la lucru. Cum a reacţionat primarul

Nicolae Robu

Nicolae Robu s-a întâlnit miercuri cu mai mulţi studenţi timişoreni pentru a discuta despre viitorul Complexului Studenţesc. Aceştia i-au cerut primarului mai multe spaţii verzi, alei noi, o zonă mai curată şi fără câini, dar tinerii i-au atras atenţia edilului şi asupra Policlinicii Studenţeşti. Aceştia i-au spus primarului că policlinica a ajuns într-un stadiu deplorabil.

Studenţii i-au atras atenţia că pe lângă faptul că lipsesc ustensilele necesare, precum seringile, mai mulţi dintre medici nici măcar nu se prezintă la policlinică în orele în care ar trebui să lucreze acolo.

De asemenea, un student i-a spus primarului că imobilul în care se află policlinică nu are o conexiune la internet, ceea ce înseamnă că nu se pot elibera prescripţii medicale electronice.

Nicolae Robu le-a spus acestora că, deşi le înţelege frustrarea,  policlinica „are un statut mai complicat”. Acesta le-a explicat tinerilor că doar clădirea este a municipalităţii şi că acest centru medical nu aparţine în totalitate primăriei, chiar dacă beneficiază de sprijin din partea Spitalului Judeţean. De asemenea, primarul le-a spus acestora că s-a luat în discuţie chiar posibilitatea desfiinţării policlinicii, lucru pe care el nu şi-l doreşte.

Cu toate acestea, primarul le-a promis studenţilor că se va ocupa de această situaţie astfel încât studenţii să beneficieze de servicii cât mai bune.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*