Ultimele stiri

Poliția Locală, în luptă cu ambrozia, la Timișoara

Ambrozia care a pus stăpânire pe Timișoara, este în continuare în vizorul autorităților! În săptămâna care tocmai s-a încheiat polițiștii locali au aplicat nu mai puțin de 8 sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor cu privire la existența  pe terenurile virane a culturilor de ambrozie care reprezintă un factor alergen pentru populație, toate acestea pe lângă aspectul inestetic conferit de aceste terenuri.

Poliția Locală anunță că Serviciul Protecția Mediului va continua verificările cu privire la acest aspect și în perioada următoare atrăgând după sine sancțiuni între 1.500 – 2.500 lei atât pentru persoane fizice, cât și pentru persoane juridice.

Vă reamintim că reprezentanții Primăriei Timișoara spun că în această perioadă au intensifict acțiunile de stârpire a ambroziei. Această plantă se găsește pe Calea Buziaşului, Calea Aradului, Calea Bogdăneştilor, pe terenurile virane din cartierele Plopi, Mehala sau Ronaţ, de-a lungul liniilor de tramvai şi cale ferată, dar și între blocurile de locuinţe, informează oficialii primăriei.

Timișorenii care nu vor lua măsuri pentru combaterea ambroziei de pe terenurile lor vor fi sancționați cu amenzi cuprinse între 500 și 1000 de lei pentru persoanele fizice şi între 1000 și 2500 de lei pentru firme.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*