Ultimele stiri

Polițist timișorean atacat cu pietre de mai mulți romi. Bărbatul se află în stare critică. UPDATE: Suspecții, cercetați în stare de libertate

ambulanta

Un polițist de la Secția 2 din Tmișoara a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost lovit în cap cu o căramidă. Bărbatul intervenise alături de un coleg pentru a aplana un conflict izbucnit între romii din cartierul Kuncz. A fost nevoie de intervenția mascaților pentru a-i opri pe romii care au început să arunce cu pietre în polițiștii veniți la fața locului pentru a opri scandalul.

Incidentul s-a petrecut  duminică noaptea, când agentul șef Cristian Iliescu și încă un coleg au fost trimiși să aplaneze un conflict pornit între romi, pe fondul consumului de alcool. Oamenii legii au fost înconjurați de mai multe persoane care au început să arunce cu pietre în ei.

Până să ajungă trupele speciale, o cărămidă l-a lovit în cap pe agent, care a fost transportat de urgență la Spitalul Județean din Timișoara. Azi dimineață acesta a fost supus unei intervenții neuro-chirurgicale. Starea polițistului este, însă, critică.

După incident romii s-au făcut nevăzuți, polițiștii reușind să le dea de urmă abia în această după-amiază. Cinci bărbați și două femei au fost duși la audieri, fiind cercetați pentru ultraj și tentativă de omor.

UPDATE:

Romii care l-au atacat pe polițistul Cristian Iliescu, duminică noaptea, vor fi cercetați în stare de libertate. După ce anchetatorii au reușit să identifice șapte dintre persoanele implicate în scandal, cinci bărbați și două femei, magistrații de la Tribunalul Timiș au decis că aceștia nu trebuie reținuți, deși sunt suspectați pentru tentativă de omor.

Pe de altă parte, liderii romilor vor face o anchetă proprie pentru a descoperi cum s-a produs incidentul în care polițistul a fost lovit cu o cărămidă în cap.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*