Ultimele stiri

Poliţiştii au surprins un tânăr din Irak în timp ce dorea să treacă frontiera cu un document fals

politia de frontiera

Un tânăr în vârstă de 20 de ani, din Irak a fost depistat, ieri, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad – I.T.P.F. Timişoara, prezentându-se cu o carte de identitate eliberată de autorităţile din Bulgaria.

Poliţiştii de Frontieră au avut suspiciuni în ceea ce priveşte autenticitatea documentului în cauză. Astfel, ei au început cercetările pentru verificarea documentului. În urma verificării, s-a constatat că docmentul este unul fals, iar bărbatul este Adnan A., de 20 de ani, din Irak.

Tânărul ar fi cumpărat de la un necunoscut documentul, în schimbul sumei de 50 de euro. Acesta a declarat că a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă în Germania şi nu deţinea  viza Schengen.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetarea acesteia sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals privind identitatea, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi tentativă de trecerea ilegală a frontierei de stat. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*