Ultimele stiri

Poliţiştii din Timiş de la frontiera cu Ungaria, nevoiţi să tragă focuri de armă pentru oprirea unor migranţi. Unde voiau să ajungă

foc de arma

Foc de avertisment tras în plan vertical de poliţiştii de frontieră de la Cenad, în acest sfârşit de săptămână. Totul pentru prinderea a patru migranţi din Kosovo, care intenţionau să treacă graniţa în Ungaria, ajutaţi fiind de trei sârbi.

Cetăţenii din Serbia intenţionau să-i transporte în Austria, iar poliţiştii de frontieră le-au stricat planurile. Acum, cetăţenii sârbi sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar migranţii din Kosovo sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat în formă continuată. Migranţii vor fi predaţi, în baza acordului de readmisie, autorităţilor statului vecin.

Potrivit reprezentanţilor poliţiei de frontieră, migranţii au fost prinşi în data de 9 octombrie, în jurul orei 22.30. Grupul format din cele şapte persoane era monitorizat de către poliţiştii de frontieră încă de la intrarea în România. Aceştia au fost reţinuţi la aproximativ 50 metri de frontieră, pe raza localităţii Cenad, în timp ce se deplasau pe jos către Ungaria.

Pentru reţinerea acestora, care nu s-au supus somaţiilor verbale, poliţiştii de frontieră au fost nevoiţi să tragă un foc de avertisment în plan vertical. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit că grupul era format din patru bărbaţi din Kosovo, cu vârste cuprinse între 29 şi 37 ani. De asemenea, s-a constatat că, aceştia erau călăuziţi de un cetăţean sârb, care a declarat poliţiştilor de frontieră că intenţiona sa-i conducă până în Spaţiul Schengen.

Totodată, din cercetări a rezultat faptul că, bărbaţii din Kosovo, călăuziţi de cetăţeanul sârb, au intrat în România din Serbia, în aceeaşi zi, pe direcţia localităţii Jimbolia, de unde au fost preluaţi de către alţi doi cetăţeni sârbi şi transportaţi cu două autoturisme în apropierea frontierei cu Ungaria, unde au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*