Ultimele stiri

Polițiștii locali, cu ochii pe mafia din piețele din Timișoara. Comercianții necinstiți riscă amenzi de până la 10.000 de lei

piața

Polițiștii locali sunt cu ochii pe aşa-zişii producători locali ce vând legume și fructe care nu sunt specifice sezonului. Aceștia, deşi au atestate în regulă, eliberate de primării din județul Timiș sau din țară, nu au această calitate. De cele mai multe ori aceste persoane cumpără fructele și legumele pe care le comercializează din Piaţa de Gros sau alte depozite, dar pretind că sunt de pe propriile plantații. Oamenii legii îi avertizează că sunt pasibili de amenzi ce pot ajunge până la 10.000 de lei.

În următoarea perioadă Poliția Locală va efectua verificări și va lua măsura sancționării contravenționale în cazul persoanelor care nu respectă legea în piețele din Timișoara.

Oamenii legii au constatat că tot mai multe persoane expun spre vânzare şi comercializează produse agroalimentare cumpărate din Piaţa de Gros sau alte depozite. Aceștia susțin că sunt producători, iar cu ocazia controalelor prezintă Certificatele de producător eliberate de primării atât din judeţul Timiş cât şi din ţară, deși nu au această calitate. Produsele comercializate de ei nu sunt specifice sezonului (roşii, vinete, conopidă, castraveţi) şi nu provin din gospodăriile pe care le deţin.

Comercianții care recurg la astfel de tertipuri riscă amenzi între 5.000 lei la 10.000 lei.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*