Ultimele stiri

Polițiștii locali din Timișoara, șanse mari să primească 720 de lei pe lună pentru hrană

politist local

Motive de bucurie pentru polițiștii locali din Timișoara. Asta pentru că s-ar putea alege cu un salariu mai mare cu 720 de lei, dacă în plenul de astăzi, consilierii locali vor fi de acord ca aceștia să primească o normă lunară de hrană.

„Poliţia Locală este inclusă în categoria forţelor de ordine şi siguranţă publică, astfel cum sunt considerate şi structurile de poliţie şi jandarmi, contribuind alături de aceste forţe la exercitarea dreptului de poliţie al statului, la gestionarea problematicii din domeniul ordinii şi liniştii publice pe timp de pace, pe timpul stării de urgenţă. În conformitate cu prevederile Art. 351 din Legea Poliţiei Locale nr. 155/2010 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, autorităţile administraţiei publice locale pot acorda, în limita bugetului aprobat, prin hotărâre a consiliului local, norma de hrană personalului poliţiei locale, conform prevederilor Ordonanţei Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană în timp de pace ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională”, scrie în referatul proiectului de hotărâre care va sta pe masa aleșilor locali, astăzi.

Pe de altă parte, Nicolae Robu, primarul Timișoarei, nu este de acord cu acordarea acestei norme de hrană polițiștilor locali. „Sunt împotriva acestui principiu şi acum. Vă daţi seama că este o sumă mare pentru că, din păcate, așa s-a legiferat probabil prin lobby-ul făcut la nivel naţional, nici măcar nu ai posibilitatea să plătești suma parțială. Ești obligat să plătești suma în integralitatea ei, 24 de lei pe zi. Trebuie să plăteşti indemnizația și trebuie să ai la dispoziție suma de 720 de lei pe lună pe cap de polițist”, a explicat, astăzi, primarul Robu.

Foto: Bega Bout Tours Timisoara

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*