Ultimele stiri

Polițiștii locali timișoreni, regii avertismentelor

Politia Locala

Esti la prima abatere? Nu iei amendă, ci doar avertisment. Așa funcționează politica Poliției Locale Timișoara. Mai exact, în raportul pe anul 2014 al instituțeie se arată că scăderea semnificativă a numărului contravenţiilor se datorează unui număr mare de somaţii şi notificări date timişorenilor aflaţi la prima abatere.

Astfel, Poliția Locală a dat anul trecut drumul proectului „Avertismentul”, în cadrul căruia persoanele care au încălcat pentru prima dată prevederile legale au fost sancţionate doar cu avertisment.  Pe parcursul anului trecut, poliţiştii locali au dat nu mai puțin de 25 000 de avertismente.

Proiectul este susținut și de primarul Nicolae Robu, chiar dacă spune că uneori polițiștii locali exagerează cu avertismentele. Practic, chiar primarul le-a cerut, în repetate rânduri, oamenilor legii să nu mai stea la pândă și să amendeze, iar dacă găsesc ceva ce încalcă prevederile legale să emită un avertisment pentru prima abatere. Totuși, edilul este de părere că dacă fapta comisă este gravă, amenda este singura soluție.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*