Ultimele stiri

Poliţiştii rutieri au aplicat aproape 900 de sancţiuni

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând aproape 900 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 227 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 85 de permise de conducere.

În perioada 11 – 14 mai a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 19 dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 880 de sancţiuni contravenţionale, 278 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 88 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
Au fost sancţionaţi şi 196 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Au fost reţinute în vederea suspendării 85 de permise de conducere, 47 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
Au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric, limitele legale de viteză sau au fost sub influenţa băuturilor alcoolice.

De asemenea, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

La data de 14 mai .a.c., poliţiştii Secţiei 1 Rurale Timişoara au depistat un bărbat de 39 de ani în timp ce conducea un moped pe D.J. 592, în localitatea Chevereşu Mare, fără a poseda permis de conducere.

Totodată, procedând la testarea cu aparatul etilotest a bărbatului, poliţiştii au constatat că acesta avea o alcoolemie de 0.45 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul fiind condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În cauză a fost întocmit dosar penal.

Recomandări de la Poliţia rutieră

Nu uitaţi: viteza ucide!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

Conducerea unui autovehicul şi alcoolul sunt incompatibile!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

Centura de siguranţă poate salva viaţa!

Centura de siguranţă, acest accesoriu pe care, din păcate, mulţi conducători auto “uită” să îl folosească, constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.

Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

CONDUCEŢI CU MULTĂ ATENŢIE ŞI RĂBDARE!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*