Ultimele stiri

Polițiștii timișeni continuă acțiunile pentru sărbători de iarnă în siguranță

În ultimele două zile, polițiștii timișeni au continuat acțiunile în baza planului “Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, constatând 48 de fapte penale și aplicând 501 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 100.000 de lei.

Polițiștii Inspectoratului Județean Timiș au continuat acțiunile, în baza planului “Sărbători de Iarnă în Siguranță!”, aprobat de ministrul afacerilor interne domnul Petre Tobă, pentru protejarea drepturilor și intereselor comerciale ale cetățenilor, precum și pentru menținerea ordinii și siguranței publice, premergător sărbătorilor de iarnă.

Astfel, în perioada 28-29 noiembrie a.c., poliţiştii au constatat 48 de  infracţiuni, dintre care 28 de natură judiciară și 15 la regimul circulaţiei rutiere.

De asemenea, au fost aplicate 501 sancţiuni contravenţionale, dintre care 70 pentru nerespectarea normelor privind ordinea şi liniştea publică prevăzute de Legea 61/1991.

Pentru neregulile constatate în trafic, poliţiştii au aplicat 367 de sancţiuni contravenţionale, 125 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză.

Valoarea totală a sancțiunilor aplicate se ridică la peste 100.000 de lei. De asemenea, au fost confiscate produse alimentare în valoare de aproape 2000 de lei.

Au fost reținute în vederea suspendării 29 de permise de conducere și retrase 13 certificate de înmatriculare.

***

La data de 28 noiembrie a.c., polițiștii Secției 5 Timișoara au întocmit acte de constatare pe numele unui minor de 14 ani, depistat după ce ar fi sustras articole de îmbrăcăminte dintr-o societate comercială situată pe raza municipiului Timișoara.

Prejudiciul în valoare de aproape 900 de lei a fost recuperat în totalitate de poliţişti, bunurile fiind predate reprezentanților societății comerciale.

Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

~

În cursul aceleiași zile, în jurul orei 19.10, polițiștii Secției 2 Timișoara au depistat un bărbat de 38 de ani în timp ce conducea un autoturism, pe strada Nouă, din municipiu, deși nu poseda permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice.

În urma testării conducătorului auto cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,52 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*