Ultimele stiri

Polițiștii timișoreni au testat vigilența cetățenilor. Ce campanie derulează

Politie

Amplă acțiune demarată de polițiștii timișeni pentru combatere furturilor din locuințe. Oamenii legii le-au bătut timișorenilor la uși, dându-se drept angajați ai companiilor de utilități, pentru a le testat vigilenţa cu privire la modul de utilizare a sistemelor de siguranţă, montate la intrarea în imobile.

Miercuri poliţiştii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, împreună cu poliţiştii de proximitate din cadrul Secţiei 1 Timişoara şi reprezentanţi ai Federaţiei Asociaţiilor de Locatari Timişoara, au desfăşurat, în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii, o amplă acţiune de prevenire a furturilor din locuinţă pe raza de competenţă a secţiei de poliţie mai sus menţionate.

Astfel, au fost realizate testări cu privire la modul de utilizare a sistemelor de siguranţă, montate la intrările în imobilele de locuit.

În urma acestora, s-a constatat faptul că majoritatea locatarilor implicaţi nu au trecut testul, permiţând intrarea în imobil oricărei persoane fără să se asigure în prealabil.

Poliţiştii s-au prezentat ca fiind reprezentanţi ai diferitelor companii de utilităţi publice, primind, în acest fel, accesul atât în imobilele vizate cât şi în apartamente, fără ca în prealabil să fie solicitate un minim de date de identificare.

Aceste persoane au fost informate cu privire la riscul la care se expun, atât ei cât şi  ceilalţi locatari din imobilul în care locuiesc, fiind sfătuiţi ca pe viitor să fie precauţi şi vigilenţi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*