Ultimele stiri

Pompierii sunt încă la datorie. Bilanţul ISU după ravagiile făcute de ploile abundente

inundaţii

Pompierii militari au acţionat pe parcursul întregii zile pentru evaucarea apei din subsolurile inundate de precipitaţiile abundente care au avut loc în Timisoara. Cu toate ca avertizarea de fenomene meteo periculoase ,,cod portocaliu” s-a transformat în ,,cod galben”, iar cantitatea de precipitaţii a scazut de la 50l/mp la 25l/mp, cetaţenii au solicitat în repetate rânduri intervenţia pompierilor.

Daca în cursul nopţii de 14 spre 15 mai s-a intervenit în aproximativ 60 situaţii de urgenţă provocate de inundaţii, în cursul zilei de azi s-au înregistrat 22 solicitari.

În total, în ultimele 12 ore, peste 100 de pompieri militari au intervenit în forţa cu utilaje şi materiale pentru a se reintra în starea de normalitate.

 

Cele mai afectate zone au fost partea de nord şi de est a Timişoarei, precum şi zona centrului istoric, unde au fost înregistrate cele mai multe subsoluri inundate. De asmenea, ieri seara, pompierii au intervenit cu motopompele pentru a face practicabile viaductulele Popa Sapca, Gheorghe Lazar si Jiul, au evacuat apa de pe 14 drumuri inundate, din subsolurile unor spitale, centre comerciale, gradiniţe ţi locuinţe.

În cursul zilei de astazi acţiunile pompierilor au continuat atât în oraş cât şi în afara acestuia, mai multe probleme fiind semnalate în localitaţile Dumbraviţa si Utvin.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*