Ultimele stiri

Pompierii timişeni şi-au deschis porţile în cadrul programului Şcoala Altfel

scoala altfel isu

Elevii au intrat în săptămâna „Şcoala altfel – să ştii mai multe, să fii mai bun”, săptămână dedicată activităţilor extrașcolare. În această perioadă, preşcolarii şi elevii din Timiş vor vizita sediile Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă ,,BANAT” al judeţului Timiş pentru a petrece câteva ore în compania luptătorilor cu focul.

I.S.U. Timiş a implicat resurse considerabile în desfăşurarea acestui eveniment. Există o parte informativ-educativă a vizitei care le revine pompierilor din Serviciul Protecţie, Pregătire şi Educaţie Preventivă a Populaţiei. Aceștia le prezintă micuţilor animaţii şi filme cu tematică de prevenire a situaţiilor de urgenţă. De asemenea, în cadrul sesiunilor informativ-educative, copiii participă la concursuri şi sunt premiaţi cu dulciuri şi diplome.

Elevii sunt duşi și în curtea subunităţilor unde se pot întâlni cu pompierii care participă la intervenţii. Aceștia vor putea vedea echipamentul lor de protecţie, o expoziţie a tehnicii de intervenţie a pompierilor, și chiar demonstraţii ale luptătorilor cu focul.

Natura riscantă şi, în acelaşi timp, palpitantă a meseriei de pompier, a atras un număr mare de doritori în curţile subunităţilor I.S.U. Timiş. Astfel, numai în primele două zile de vizită, în Timişoara, Lugoj, Deta şi Buziaş, pompierii militari au primit peste 1000 de elevi şi cadre didactice însoţitoare. În multe dintre cazuri, grupurile de elevi au fost însoţite şi de părinţi, care au manifestat acelaşi entuziasm ca şi cei mici.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*